Antalya’da düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi eleme turnuvası final maçında PAOK Cumartesi günü saat 21:30’da Aliağa Petkimspor ile karşılaşacak. Hem İddaa hem de Best10 Yunan ekibi lehine 6.5 handikap belirlemişler.
PAOK yeni koç Cancellieri yönetiminde sezona hazırlandı. Ancak eski güçlerinden uzak olduklarını biliyoruz. Yeni sezonda hedefleri ligde play-off yapmak ve geçen sezon direkt olarak yer aldıkları BCL gruplarına bu kez eleme üzerinden katılmak olacak. Yarı finalden başladıkları turnuvada, Romanya ikincisi Oradea karşısında ecel terleri dökmüşler, son nefeste 1 sayı farkla kazanabilmişlerdi. Bartley ve Reynolds takımın en güvendiği isimler konumundalar.
Temsilcimiz ise koç Gören ile yola devam ediyor ve ilk kez yer aldıkları Avrupa sahnesinde eleme mücadelesine çeyrek finalden başlamışlardı. Önce Hollanda şampiyonu Den Bosch’u 92-72’lik skorla ezip geçtiler, sonra da yarı finalde Fransa basketbolunun köklü kulüplerinden, geçen sezon da BCL’de normal sezonlarında boy göstermiş olan Cholet’yi 70-76’lık skorla elemeyi başardılar. Temsilcimizde 3 yeni transfer Tyree, Wright ve Williams’ı takımı taşıyorlar şuana kadar.
İki takım arasında hem kağıt üstünde kadro kalitesi hem de sahada oynanan basketbol seviyesi anlamında net farklar olduğu görüşündeyim. Temsilcimiz yeni bir kadro olmasına rağmen hazırlık dönemini çok iyi geçirmiş ve adaptasyon sürecini minimize etmiş. Çeyrek final ve yarı final maçlarında birbirleriyle uyum içinde olduklarını gördük. PAOK ise koçunu da yenilediği için daha zorlu bir süreçten geçiyor ve açıkçası Bartley ile Katsivelis dışında uluslararası seviyede iyi oyunculara sahip değiller. Cholet gibi önemli bir rakibi deviren Petkim’in bu maçta da hata yapmayacağını, ilk kez BCL normal sezon gruplarında yer alacağını tahmin ediyorum.
İddaa Oranı: MS 2 (-6.5) – 1.61
Best10 Oranı: MS 2 (-6.5) – 1.84
Güven Endeksi: 8
