Polonya Ligi 30. ve son hafta mücadelesinde Dziki Warszawa Çarşamba günü saat 21:00’da Spojnia Stargard ile karşılaşacak. Hem İddaa hem de intobet ev sahibi lehine 4.5 handikap belirlemişler.
Başkent ekibi ligin yenilerinden birisi olmasına rağmen beklentilerin üstünde bir performans sergiledi ve topladığı 12 galibiyetle şuanda 10. sırada, play-in potasında yer alıyor. Ana hedefleri olan düşme potasından uzak kalmayı başarıyla yerine getirmiş oldular bu sezon. Ancak son 4 maçlarını üst üste kaybettiklerini ve formsuz bir dönemde olduklarını da belirtelim. Evlerindeki son maçlarında Gora karşısında iyi direnseler de savunmada sınıfta kalmışlar ve 83-85 ile kaybetmişlerdi. Geçen hafta ise Czarni deplasmanında üretimde kısır kalmışlar ve 78-64 gibi farklı bir skorla yenilmekten kurtulamamışlardı.
Spojnia ise bu sezonun zayıf halkalarından birisi, düşme potasında yer alıyorlar. Daha doğrusu bu maçı mutlaka kazanmak zorundalar. Hatta kazanmaları da yetmeyecek, ikili averajda Gdynia’nın gerisinde oldukları için onların da kaybetmesini bekleyecekler. Bir başka deyişle kaybetmek demek onlar adına lige veda etmek olacak, kurtuluşları olmayacak bu durumda. Son deplasman maçlarında Lublin’den 10 sayı fark yerken, geçen hafta ise evlerinde Gora karşısında beklenenden iyi direnmişler ama sonunu getiremedikleri için 2 sayı ile kaybetmişlerdi.
Her ne kadar kağıt üstünde Dziki rakibinden üstün ve evinde maçın favorisi olarak görünse de son dönemde daha pozitif basketbol oynayan, galibiyete daha çok ihtiyacı olan taraf Spojnia. Öyle ki kaybederlerse lige veda edecekler. Bu motivasyonla en azından direneceklerini tahmin ediyorum. Dziki için play-in ana hedef değildi, dolayısıyla kafaları rahat ve dirençleri düşük olur diye önegörüyorum. Misafir takımın Langovic, Johnson, Kikowski, Martinez gibi silahlarla son topa kadar direnebileceğini, handikapı koruyacağını tahmin ediyprum.
İddaa Oranı: MS 2 (+4.5) – 1.61
intobet Oranı: MS 2 (+4.5) – 1.78
Güven Endeksi: 7
