Hazırlık Maçları kapsamında Kıbrıs Rum Kesimi’nde düzenlenen Payabl Neofytos Chandriotis turnuvasında Paris Basketball Cuma günü saat 18:45’de Kızıl Yıldız ile karşılaşacak. intobet toplam sayı limitini 171.5 olarak açıklamışken İddaa ise bu maça oran açmamış.
Koç Tabellini’yi göreve getiren ve giden isimlerin yerini doldurarak tekrar Euroleague play-off iddiası ile sezona hazırlanmaya başlayan Pro A şampiyonu Paris’de Justin Robinson, Lamar Stevens, Ismael Bako, Derek Willis, Jeremy Morgan, Amath M’Baye, Nadir Hifi takımın dikkat çeken isimleri konumundalar. Son hazırlık maçlarında 8 Eylül günü Liga Endesa ekibi Andorra ile karşılaşmışlardı ve tıpkı geçen sezonki performansları gibi yüksek tempoda, bol skorlu geçen mücadeleyi 103-90 gibi dikkat çekici bir skorla kazanmayı bilmişlerdi.
Koç Sfairopoulos ile yola devam eden Kızıl Yıldız, yaz döneminin en hareketli takımıydı. Flaş transferlere imza atarak kadroyu adeta baştan kurdular ve play-off yolunda üst seviye iddialı bir takım haline geldiler. NBA patentli guard Devonte Graham, Jasiel Rivero, Jordan Nwora, Tyson Carter, Semi Ojeleye, Ebuka Izundu, Chima Moneke, Ognjen Dobric, Dejan Davidovac, Nikola Kalinic, Isaah Canaan, Codi Miller-McIntyre, Joel Bolomboy (sakatlığı devam ediyor) takımın öne çıkan silahları konumundalar. Son hazırlık maçlarında Adriyatik Ligi ekiplerinden Bosna Hersek şampiyonu Igokea karşısında epey zorlanmışlar ama son nefeste 105-103 ile kazanmayı bilmişlerdi.
İki takımın da elinde yüksek tempolu kısalar ve kaliteli hücum silahları var. Son hazırlık maçlarında da gördük ki yeni sezonda bize açık sahada koşan, hücum odaklı bir basketbol izletecekler. Paris 103 sayı, Kızıl Tıldız ise 105 sayı üretmişti son maçlarında! Bu maçta da farklı bir senaryo beklemiyorum açıkçası. İki koç da henüz savunma anlayışlarını tam olarak oturtamadılar ve oyuncular kondisyon idmalarından dolayı savunmada yeteri kadar sertlik gösteremiyor. Bir tarafta Robinson, Hifi, Morgan diğer tarafta Moneke, Nwora, Carter gibi silahlar varken bu maçta karşılıklı olarak 85 sayı baremini geçmeleri beni şaşırtmaz.
İddaa Oranı: –
intobet Oranı: ÜST (171.5) – 1.68
Güven Endeksi: 8
