Türkiye – Bosna Hersek İddaa Tahmini 27.11.25

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa elemeleri mücadelesinde Türkiye Perşembe günü saat 21:00’da Bosna Hersek ile karşılaşacak. Hem İddaa hem de intobet misafir takım lehine 13.5 handikap belirlemişler.

A Milli Takımımız, EuroBasket’te sergilediği etkileyici performansın ardından Dünya Kupası Elemeleri’ne yüksek özgüvenle giriyor. Finalde Almanya’ya kaybetmiş olsak da Sırbistan, Yunanistan ve ev sahibi Letonya gibi güçlü takımları yenmemiz, bu jenerasyonun potansiyelini net biçimde ortaya koymuştu. Ergin Ataman’ın milli takım üzerindeki güçlü etkisi yine kendini gösteriyor; tecrübeli koç beklentiyi saklama gereği duymuyor ve hedefi açıkça “bir büyük turnuvada altın madalya” olarak belirliyor. Bu hedef doğrultusunda Dünya Kupası bileti ilk adım niteliğinde. En kritik gelişme ise Türkiye Basketbol Federasyonu ile Fenerbahçe arasında yıllardır süren gerilimin son bulması. Böylece Onuralp Bitim ve Tarık Biberovic (sakat olan Larkin’in yerine devşirme statüsünde) gibi iki değerli oyuncunun yeniden milli takıma katılması mümkün oldu. Kadroda ayrıca Ömer Faruk Yurtseven, Sertaç Şanlı, Kenan Sipahi, Yiğit Arslan, Ercan Osmani ve Berke Uğurlu gibi EuroLeague ve Basketbol Süper Ligi’nde ritim bulan, formda oyuncular bulunuyor. Furkan Korkmaz’ın mevcut form arayışı ve Cedi Osman ile Shane Larkin’in sakatlıkları birer handikap olsa da Ay-Yıldızlılar’ın kadro derinliği ve form grafiği elemeler için ciddi bir avantaj yaratıyor.

Bosna Hersek ise elemeler öncesinde teknik ekipten kadro tercihine kadar pek çok sorunla karşı karşıya. EuroBasket’i iyi geçirmelerine rağmen koç Aziz Bekir’in ayrılığı ve federasyon içindeki kronik anlaşmazlıklar, istikrar arayışını kesintiye uğrattı. Yeni koç Dario Gjergja, Belçika’da Oostende ile kazandığı 14 kupa ve Belçika milli takımıyla elde ettiği dikkat çekici galibiyetlerle tanınan ciddi bir isim olsa da göreve gelir gelmez büyük zorluklarla baş başa kaldı. Dzanan Musa, Kenan Kamenjaš ve Kosta Kondić gibi önemli oyuncuların kulüpleri Dubai tarafından gönderilmemesi; Aleksandar Lazić, Amar Gegić ve Edin Atić gibi isimlerin de daveti kabul etmemeleri kadro kalitesini oldukça aşağı çekti. NBA oyuncuları Jusuf Nurkić ve Luka Garza’nın zaten bu pencerede oynayamayacak olması bir yana, Nurkić’in federasyona yönelik sert açıklamaları milli takım geleceğini tamamen belirsiz hale getirmiş durumda. Bu nedenle Bosna Hersek’in koç Gjergja ile bu ilk resmi maçına oldukça dar, tecrübe seviyesi sınırlı ve kimyası yeni oluşan bir kadroyla çıkacağı görülüyor. Amar Alibegović, Emir Sulejmanović ve devşirme oyun kurucu Xavier Castaneda gibi isimler belirli bir kalite sunsa da kadro toplamda önemli ölçüde zayıflamış durumda.

Genel değerlendirmede millilerimizin hem form durumu hem kadro bütünlüğü hem de sistemsel istikrar açısından çok daha güçlü bir noktada olduğunu söylemek gerekir. Ataman’ın takımı hız, fiziksel direnç ve yarı saha üretimi konularında rakibine kıyasla çok daha organize. Bosna Hersek’in kadro eksikleri, özellikle Nurkić ve Musa’nın yokluğu, hücum tavanını dramatik şekilde düşürüyor. Yeni koçun sistemi oturtması için zamana ihtiyacı var ve bu denli güçlü, özgüveni yüksek bir rakibe karşı hem de deplasmandaki ilk maçta direnç göstermek kolay olmayacaktır. 12 Dev Adam’ın maçın özellikle ikinci yarısında sertliği artırarak farkı açmasını bekliyorum.

İddaa Oranı: MS 1 (-13.5) – 1.53
intobet Oranı: MS 1 (-13.5) – 1.50
Güven Endeksi: 3/4



Hakkında Basket Guru

Mutlaka bakın

NBA iddaa tahmin ve analizleri

Cleveland Cavaliers – New York Knicks İddaa Tahmini 26.05.26

NBA Doğu Konferansı final serisi 4. maçında Clevaland Cavaliers Salı günü saat 03:00’da New York …