FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa elemeleri G grubu ikinci maçında Macaristan konuk olduğu Belçika‘yı son nefeste 85-87’lik skorla yenmeyi başardı.
Bu sonuçla Macarlar namağlup ünvanlarını koruyarak tek başlarına liderlik koltuğuna oturdular. Belçika ise ikinci maçında da galibiyetle tanışamadı.
Misafir takımda devşirme uzun Nate Reuvers 26 sayı, 10 ribaund ile yıldızlaşırken, Szilard Benke 19 sayı, Zoltan Perl 14 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Adam Somogyi 7 sayı, 5 ribaund, 13 asist ile galibiyeti getiren diğer isimlerdi.
Ev sahibi ekipte Retin Obasohan 31 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile MVP performansı sergilese de galibiyet için yeterli olamadı. Loic Schwartz 15 sayı, 3 ribaund, Niels Van den Eynde 15 sayı, 3 asist ve Siebe Ledegen 13 sayı, 4 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.
