Polonya Ligi üçüncülük serisi ilk maçında Trefl Sopot Salı günü saat 18:30’da Anwil Wloclawek ile karşılaşacak. Hem İddaa hem de Rexbet toplam sayı limitini 168.5 olarak açıklamışlar.
Normal sezonu 2. sırada tamamlayan Trefl, play-off ilk turunda saha avantajını iyi değerlendirerek Szczecin’i zorlanmadan 3-1 ile geçmişti. Ama yarı final serisinde saha avantajı yine elinde olmasına rağmen Lublin karşısında çok zorlandılar ve beklenmedik şekilde bu avantajı kullanamadıkları için 2-3 ile elendiler. Şimdi sezonu en azından üçüncü sırada tamamlayarak teselli bulmak istiyorlar ki bu seride de saha avantajına sahip olacaklarını belirtelim. Milli oyuncular Schenk ile Groselle ve Amerikalı oyuncular Kennedy ile Nick Johnson takımın en önemli silahları konumundalar.
Koç Ernak yönetimindeki Anwil ise normal sezonu lider bitirmiş adeta fırtına gibi esmişti. Play-off’a da bu moralle başladılar ve Torun’u zorlanmadan 3-1 ile geçtiler çeyrek final serisinde. Ama yarı final serisinde tam anlamıyla çöktüler! Saha avantajına sahip olmalarına rağmen Legia karşısında direnemediler ve 3-0 ile süpürüldüler. Bu şokun ardından en azından taraftarlarıyla barışarak sezonu üçüncü olarak tamamlamak istiyorlar. Milli oyuncular Michalak ile Petrasek ve yabancı oyuncular Nelson ile Funderburk takımın öne çıkan silahları konumundalar.
Bu sezon iki kere karşılaştılar ve iki maçın da ortak noktası yüksek tempo ile bol skordu. Bir diğer ortak nokta ise deplasman takımlarının sahadan galip ayrılmasıydı. Anwil her ne kadar Legia serisinde sınıfta kalmış olsa da bana göre daha iyi bir kadro ve koç Ernak farkını bu seride gösterecektir taktik anlamda. Yine de ilk maçtan taraf bahsine yönelmeyeceğim. İki takım da ateş gücünün yüksek olduğunu zaten sezon boyunca bize gösterdi, kaliteli yerli oyunculara sahipler ve bu maçta onların öne çıkacağını düşünüyorum. Kazanan takımın 85 sayı ve kaybeden takımın 80 sayı baremini geçeceği bir senaryo bekliyorum.
İddaa Oranı: ÜST (168.5) – 1.67
Rexbet Oranı: ÜST (168.5) – 1.85
Güven Endeksi: 7