Antalya’da düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi eleme turnuvası final maçında Nymburk Pazar günü saat 18:00’da Kalev ile karşılaşacak. Hem İddaa hem de intobet toplam sayı limitini 157.5 olarak açıklaışmışlar.
Koç Tabellini yönetimindeki Çekya şampiyonu elemelerde çeyrek finali bay geçmişti. Yarı finalde ise Kosova şampiyonu, koç Aziz Bekir yönetimindeki Trepca karşısında beklenenden fazla zorlansa da 84-78’lik skorla kazanarak final biletini kapmayı başarmıştı. O maçta Bishop 15 sayı, 9 ribaund, Birts 14 sayı, 6 ribaund ve Stephen Brown 9 sayı, 4 ribaund, 8 asist ile galibiyeti getiren başlıca isimlerdi.
Estonya şampiyonu Kalev de rakibi gibi elemelerde çeyrek finali bay geçmişti. Yarı finalde ise Slovakya şampiyonu Levice karşısında beklendiği gibi zorlandılar. Fakat dengeli bir oyun eşliğinde rakibin direncini son çeyrekte de olsa kırarak 84-76’lık skorla kazanmayı başarmışlardı. Fin oyuncuları Kaukianinen 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, Kurbas 20 sayı ve Suurorg 11 sayı, 6 ribaund, 10 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler olmuşlardı.
İki takım arasında net bir siklet farkı olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası iki takım da BCL’de normal sezon gruplarında yer almayı hakediyorlar. Yarı finalde rakiplerini benzer skorlarla elediklerini görmüştük. Bu tamam mı devam mı maçında, yani kaybedenin BCL şansının kalmayacağı bu maçta da dengeli bir oyun bekliyorum. Birbirlerini ilk yarıda tartacaklarını, gerektiğini tempoyu düşürüp sert savunmaları öne çıkaracaklarını düşünüyorum. Hatta iki takımın da 80 bareminin altında kalması olası bir sonuç.
İddaa Oranı: ALT (157.5) – 1.63
intobet Oranı: ALT (157.5) – 1.82
Güven Endeksi: 7