Anasayfa / Basketbol Haber / 2018-19 FIBA Şampiyonlar Ligi’den Gruplar Belli Oldu

2018-19 FIBA Şampiyonlar Ligi’den Gruplar Belli Oldu

Ülkemizi önümüzdeki sezon FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Banvit, Beşiktaş, Eskişehir Basket ve Sakarya BŞB‘nin rakipleri çekilen kura sonrası belli oldu. Sakarya BŞB ön elemeden gelecek rakibi ile 3.ön eleme maçına çıkacak ve geçmesi durumunda gruplarda yer almaya hak kazanacak. Diğer 3 temsilcimiz ise direkt gruplardan başlayacak sezona.

Temsilcimiz Sakarya BŞB, Sigal Prishtina (Kosova) – Donar Groningen (Hollanda) ve Fribourg Olympic (İsviçre) – Avtodor Saratov (Rusya) eşleşmelerinin galibi ile 3. ön eleme turunda karşılaşacak ve eleme turunu geçmesi dahilinde B grubunda yer alacak.

Normal sezon gruplarında ilk 4 sırada yer alan takımlar Top 16 bölümüne geçmeye hak kazanacak.

A Grubu: Banvit’in bu grupta ilk 4 sırada yer almasına kesin gözüyle bakıyorum. Ludwigsburg çok kan kaybetti, geçen sezonki gücünden uzak. Le Mans ve Avellino temsicilmizi zorlayacaklardır. Ancak genç yerli rotasyonu ve takıma yaptığı akıllı yabancı hamleleri ile Banvit her zamanki gibi Şampiyonlar Ligi’nin önemli takımlarından biri, tabi koç tercihleri de çok belirleyici olacak.

B Grubu: Sakarya BŞB’nin ön elemede Avtodor ile karşılaşmasını bekliyorum. Eğer Rus ekibini elerse dişli bir grupta yer alacaklar. Venezia da Tenerife de artık bu kupanın elit takımlarından. Ayrıca PAOK, Hapoel Holon ve Bonn da hiç yabana atılacak takımlar değiller. Temsilcimizin işi zor olacak bu grupta.

C Grubu: Henüz koçu belli olmayan ve hiç transfer hamlesi yapmayan Eskişehir Basket çok zorlu bir gruba düştü maalesef. AEK son şampiyon, Brose Bamberg güç kaybetmiş olsa da bu seviye için halen çok iyi bir takım, Hapoel Jerusalem ise kaliteli kadrosunun üzerine takviyeler yapıyor, Eurocup’ı bırakıp buraya kupa kaldırmak için geldiler. Fuenlabrada da Liga Endesa’nın köklü takımlarından, hafife almamak lazım asla.

D Grubu: Beşiktaş kolay bir gruba düştü diyebiliriz ama halen önümüzdeki sezon için hamle yapmamış olmaları ve koç Sarıca’nın takımın başında kalıp kalmayacağının da belirsiz olmasını düşünce maalesef bu deyimi kullanamıyoruz. Olimpija ve Neptunas çok güç kaybettiler, keza Strasbourg da öyle ama yine de kültürü olan bir ekip, temsilcimizi zorlayacaktır. Bologna da bu grupta zirveyi zorlayacak takımlardan biri olacak.



Hakkında basketboltahmin

Mutlaka bakın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi iddaa tahmin ve analizleri

Anadolu Efes – Türk Telekom İddaa Tahmini 21.04.24

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 28. hafta mücadelesinde Anadolu Efes Pazar günü saat 20:30’da Türk …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir